Onko suunnittelu silkkaa arvailua?

Kuva

 

Luen parhaillaan mielenkiintoista bisneskirjaa Rework. (https://37signals.com/rework/).

Kirja ravistelee perinteisiä yittäjyyden ja työnteon rakenteita ja mielikuvia. Ravistelun kohteena ovat mm. yrittäjän ajankäyttö ja kokouskäytännöt. Ravistelun kohteena on myös yrityssuunnittelu, johon haluan tarttua. Tässä suora lainaus kirjasta:


”Pitkän tähtäimen yrityssuunnittelu on silkkaa toiveunta muille kuin ennustajaeukoille. Liiketoimintaan vaikuttaa liuta tekijöitä, joita yrittäjä ei voi hallita: markkinaolosuhteet, kilpailijat, asiakkaat, kansantalous jne. Suunnittelulla kuvittelee hallitsevansa asioita, joita ei oikeasti voi hallita. Mitäpä jos kutsuisimme suunnitelmia niiden oikealla nimellä: arvauksiksi. Ala kutsua liiketoimintasuunnitelmiasi liikearvauksiksi, rahoitussuunnitelmiasi rahoitusarvauksiksi ja strategiasuunnitelmia strategia-arvauksiksi.”

 

Tämän jälkeen kirjoittaja perustelee vahvaa näkemystään seuraavasti:

 

”Yrittäjä joutuu vaaravyöhykkeelle muuntaessaan arvaukset suunnitelmiksi. Suunnittelulla pannaan menneisyys ohjaamaan tulevaa ja yrittjäjälle laput silmille. Tavoite on tämä, koska …..no, koska niin päätettiin. Se suunnitelmissa onkin vikana: ne eivät salli improvisointia.”

 

”Pitkän tähtäimen suunnitelmissa mättää myös ajoitus. Ihmisellä on asiasta eniten tietoa silloin kun hän työskentelee sen parissa, ei sitä ennen.”

Ja kappaleen lopussa:

”Lakkaa arvailemasta. Päätä mitä teet tällä viikolla, älä tee suunnitelmia vuodeksi eteenpäin. Mieti mikä on seuraavaksi tärkein tehtävä ja tee se. Tee päätökset vähän ennen kuin tartut toimeen, älä haudo niitä pitkään.”

 

Vastakkaisen näkökulman esittää tulevassa kirjassamme nuorta yrittäjää opastava Mentori joka puolestaan painottaa suunnitelmallisuuden tärkeyttä liiketoiminnassa seuraavasti:

 

”Yrittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia on SUUNNITELMALLISUUS. Suunnittelu, johon sisältyy tulosten monipuolinen seuranta ja arviointi, auttaa näkemään liiketoiminnan onnistumiseen vaikuttavat vahvuudet ja heikkoudet. Hyvä suunnittelu luo pohjan onnistuvalle toteutukselle. Ja hyvä suunnittelu parantaa epävarmuuden sietokykyä. Matti Mentori korosti Onnille liiketoimintasuunnitelman tärkeyttä epävarmuuden sietokyvyn parantajana. Sen avulla kokonaisuus pysyy hallinnassa.

 

Matti kertoi, että liiketoimintasuunnitelma, Business Plan, on yrittäjän oma näkemys siitä, miten hän aikoo toimia lähitulevaisuudessa. Se on yrityksen tärkein kehittämistyökalu, kartta ja kompassi, joka oikein laadittuna ja oikein käytettynä johtaa yrittäjän menestysrastilta toiselle. Se pyrkii vastaamaan jo etukäteen niihin kysymyksiin, jotka yrittäjälle aiheuttavat epävarmuutta ja sitä kautta pelkoa siitä, tulenko epäonnistumaan yrittäjänä. Matti kiteytti suunnitelmallisuuden tärkeyttä kertomalla Onnille, että vieraaseen metsäänkään on turha lähteä ilman karttaa ja kompassia.”

 

Toki Mentori toteaa myös kirjassa, että on myös kyettävä tarpeen vaatiessa nopeastikin muuttamaan ja päivittämään suunnitelmaa.

Oma näkemyskeni on se, että tavoite llman suunnitelmaa on unelma. Itse haluan aina nähdä ja ymmärtää kokonaisuuksia, joka auttaa minua ymmärtämään mitä, miksi ja missä järjestyksessä asioita tulisi tehdä. Suunnittelun avulla saat todellisen kuvan omasta yrityksestäsi ja sen osa-alueista. Liiketoimintasuunnitelma vastaa siis kysymykseen, mitkä ovat yrityksen heikot lenkit ja mitkä vahvuudet, ylivoimaisuustekijät.

Mikä on sinun mielipiteesi ja kokemuksesi? Menetkö vieraaseen metsään ilman kompassia vai onko suunnittelu mielestäsi silkkaa arvailua?

Liity tästä seuraamaan Mentorin ja Onnin matkaa kohti menestyvää liiketoimintaa.

 

0 thoughts on “Onko suunnittelu silkkaa arvailua?

 • Olen Peter Morgan Johnson yksityinen luotonanto yritys, olemme laina lainanantajien ja isännöinti, olemme siellä auttaa niitä tarvitseville. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja, yritysten lainoja, henkilökohtaisia ​​lainoja, auton lainat, koulutus lainat ja lääketieteen lainoja. Tarjoamme lainoja yrityksille (pieni tai suuri), meillä on myös lainoja ilman luotto tarkistaa. Meidän tehtävämme on auttaa niitä, jotka tarvitsevat taloudellista apua ja vähemmän etuoikeus.Korko on 3%, täytä lomake, jotta voisimme aloittaa lainan käsittelyn.

  KÄYTTÖOHJEET: OTA YHTEYTTÄ sähköpostitse lisätietoja: (universalservicefund@yahoo.co.za)

  Etunimi: ___________
  Sukunimi: ___________
  Sukupuoli: ______________
  Siviilisääty: _________
  Maa: __________
  State_____________
  Määrä tarvitaan Laina: ________
  Laina Kesto: ______
  Kuukausitulot: _________
  Ammatti: ____________
  Tarkoitus Laina: ________
  Cell Phone: ___________
  Oletko hakea lainaa ennen? ________.

  Odottavat pikaista reagointia …
  Mr.Morgan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *