Moderni markkinointi

Olen aiemmin pohdiskellut ja tutkinut blogissani kysymystä Mitä on markkinointi?” Itseasiassa kyseinen blogiteksti on kaikkien aikojen suosituin blogitekstini! Kaikki tuon blogin sekä sen perässä olevat 38 kommenttia lukeneet tietävät, että vastaukset esittämääni kysymykseen eivät laskeudu käytännön tasolle vaan syleilevät markkinointia lähinnä ylätasolta.

Nyt on aika syventää aihetta, kääriä hihat ja laskeutua käytännön tasolle ja pohtia mistä kaikista palasista ja osioista moderni markkinointi oikein koostuu. Rajaan markkinoinnin tässä kontekstissa nimenomaan verkossa tehtävään markkinointiin.

Rakastan yksinkertaistuksia ja visualisointeja infoähkyn täyteisessä maailmassa ja törmäsin mielestäni loistavaan suomalaiseen visualisointiin Zaki Azedanin Pikaopas some-markkinointiin e-kirjassa, jossa nimenomaan some- ja verkkomarkkinoinnin kokonaisuutta kuvataan mielestäni hyvin yhdellä kuvalla.

Toki ao. kokonaisuudesta puuttuu joitakin täydentäviä osioita, kuten esimerkiksi markkinointiautomaatio, mutta tämä infograafi antaa hyvän yleiskuvan siitä, miten moninainen ja laaja kenttä pelkästään verkkomarkkinointi tänä päivänä on.

 

infozaki

Näillä 3 askeleella liikkeelle

Jos ajatellaan vaikkapa alkavaa yrittäjää, kokonaisuus saattaa tuntua ensisilmäyksellä todella laajalta ja työläältä ja sitähän se todellisuudessa onkin. Tässä kuitenkin omat 3 askelta ja neuvoani, jotka olen oppinut Sinisen Meteoriitin ex-CMO Hanna Harjulalta, joilla pääset liikkeelle:

  1. Markkinointi tukee liiketoimintastrategiaa -> ei omaa strategiaansa!

  2. Liiketoimintastrategian keskeiset teemat muodostavat sisältöjen sydämen

  3. Näiden sisältöjen ympärille suunnitellaan käytännön markkinointiaktiviteetit

Palatakseni vielä alun kysymykseeni, mitä on markkinointi, vastaan nykyistä Sinisen Meteoriitin CMO Janne Gyllingin toimintatapaa ihaillen ja lukuisia toteuttamattomia huippusuunnitelmia tehneenä näin:

e

P.S Pidin Zakin Pikaopas some-markkinoinnista kirjasta todella paljon ja mielestäni se täydentää loistavasti omaa Mentorin Tarinat kirjaani. Niimpä päätimme yhdistää voimamme ja koota yhteen ja samaan Yrittäjän Menestyspakettiin Mentorin Tarinat  e-kirjani sekä Pikaopas some-markkinointiin e-kirjan bonuksineen.

Tutustu Yrittäjän Menestyspakettiin täällä!

menestyspaketti

 

sposti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *