Miksi puhun?

Olen tehnyt enenevissä määrin erilaisia puhekeikkoja ja esiintymisiä erilaisissa seminaareissa ja tapahtumissa. Käyn evankelisoimassa mm. asiakaskokemuksesta, idean matkasta innovaatioksi ja digitalisaation vaikutuksista. Listasin tulevat ja menneet puhekeikat, esitysmateriaalit, radio-haastattelut ja videotallenteet blogiini:

https://perttuahvenainen.wordpress.com/puhekeikat/

Miksi sitten käyn puhumassa ja miksi nautin siitä?

1. Oivallus

Isoimmat onnistumisen tunteet syntyvät kun saan tartutettua innostuksen siemenen kuulijaani, olipa kyse sitten asiakaskokemuksen tärkeyden ja mahdollisuuksien oivalluttamisesta tai siitä, että kuulija itse oivaltaa jonkin asian, jota digitalisaatio hänen omassa arjessaan tai liiketoiminnassaan mahdollistaisi.

2. Työkalut

Toisaalta pyrin aina antamaan konkreettisia työkaluja kotiin vietäviksi ja heti testattavaksi. Tavoitteenani esiintyessäni on se, että puhe johtaisi tekoon ja pyrin tarjoilemaan kuulijoilleni aina tekoon tähtääviä työkaluja. Mikään ei ole palkitsevampaa kuin kuulla jälkikäteen aiheuttaneensa, ainakin jollakin tasolla, omalla puheellaan tai työkalullaan jonkin (hyvän) teon.

3. Oma oppiminen ja kehitys

Opin suunnattomasti itse jokaisesta esiintymisestä. Vanha viisaus sanoo

”Paras tapa oppia itse on opettaa.”

 

Tätä totuutta sovellan kirjoituksiini, muihin sisältöihini sekä esiintymisiin. Valmistauden ja teen paljon taustatyötä ennen esiintymistä ja samalla opin aiheesta jatkuvasti uutta. Samoin tietysti oma esiintyminen ja esiintymistaitoni paranevat jatkuvasti.

4. Sisällöt

Yhdestä puheesta syntyy ikäänkuin sivutuotteena myös hurja määrä laadukasta sisältöä. Itse tapahtuma saatetaan tallentaa tai Periscoopata verkkoon. Esitysmateriaalit voidaan jakaa Slidesharessa. Audiotallenne tai podcast voidaan jakaa Soundcloudissa tai iTunesissa. Usein kirjoitan ja jäsennän esityksestäni pääpointit 1-2 erilliseen blogiin. Esityksen slideistä ja esimerkiksi onelinereista otetaan kuvia ja jaetaan verkkoon.

Sisältö on laadukasta, koska puhuminen ja esiintyminen pakottaa myös itseäni ajattelemaan ja paneutumaan syvällisesti aiheeseen jopa viikkoja. Väitän, että tästä syystä puheen ympärille kietoutuvat sisällöt ovat myös laadukkaita, minkä tärkeys korostuu infoähkyn keskellä.

Tässä 4 syytä, joihin vedoten rohkaisen myös sinua nousemaan rohkeasti lavalle. Ja jos haluat niin mennään yhdessä 🙂

Mikäli haluat minut puhumaan tapahtumaasi ota yhteyttä:

perttu.ahvenainen@meteoriitti.com

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *