Jääkiekkoilijan työpäiväkokemus

Olen jo vuosia puhunut siitä, kuinka 5 tähden asiakaskokemus syntyy silloin kun työpäiväkokemus on kunnossa. Klassinen sananparsi kiteyttää asian:

Tyytyväiset ja sitoutuneet työntekijät tuottavat tyytyväisiä ja sitoutuneita asiakkaita.

No mistä sitten syntyy 5 tähden työpäiväkokemus?

Haluan aina jäsentää ajatuksiani visualisoinalla sekä rakentamalla yksinkertaisia frameworkejä.

Olin jo pitkään yrittänyt löytää hyvää jäsennystä työpäiväkokemuksesta, kunnes törmäsin tähän Jacob Morganin malliin, jossa työpäiväkokemus syntyy, kun kulttuuri, teknologia ja työympäristö ovat kunnossa:

Vanhana kiekkoilijana ryhdyin miettimään asiaa lätkäuran kautta.

Kulttuuri

Menestyksen ytimessä sekä bisneksessä, että joukkueurheilussa on kulttuuri. Kuinka joukkueen johto ja valmennus onnistuvat kylvämään joukkueeseen voittamisen siemenen? Kuinka joka päivä arjen tekemisessä näyttäytyy yhteinen horisontissa häämöttävä kirkas tavoite – mestaruus? Kuinka saadaan jokainen pelaaja tuntemaan itsensä tärkeäksi, oli rooli sitten mikä tahansa? Kuinka luodaan yhdessä henki, joka kantaa joukkueen läpi voittajana pahimmistakin vastoinkäymisistä.

Tästä pääset kuuntelemaan monivuotisen valmentajani Risto Dufvan 4 mukaan tarttunutta johtamisoppia bisnesmaailmaan.

Työkalut

Entäpä sitten teknologia? Vertaan tässä teknologiaa jääkiekkoilijan tärkeimpiin työkaluihin, eli varusteisiin, luistimiin ja mailaan. Tietotyöläisen on mahdoton menestyä jos läppäri laukeaa. Toisaalta väitän, että maila on Patrik Laineen tärkein työkalu miehen paukuttaessa maaleja Winnipegissä. Kaikki ammatikseen kiekkoa pelanneet tietävät kuinka tärkeää on löytää optimaalinen maila sekä jalkaan täydellisesti istuvat luistimet!

Työympäristö

Jääkiekkoilijan työympäristö, eli toimisto sijoittuu pitkälti jäähalleihin. Turhaan ei sanota, että joukkueen pukukoppi on pyhä paikka, josta pyritään tekemään mahdollisimman viihtyisä. Koppi viestii joukkueen kulttuuria ja muistuttaa erilaisin elementein yhteisestä tavoitteesta.

Lähde: https://fins.space

Modernissa kopissa löytyy erilaisia tiloja pelaajien tarpeisiin. Löytyy esimerkiksi oleskelutiloja, esitystekniikkaa, kahvihuoneita/keittiöitä, valmennuksen tiloja pelaajien omien paikkojen lisäksi. Aivan kuten modernissa monitilatoimistossa!

Mikäli työpäiväkokemuksen kehittäminen kiehtoo, tutustu täältä Taitorin tarjoamiin älytoimistoratkaisuihin.

Mikäli haluat minut puhumaan tilaisuutesi, tutustu näytteisiin ja suosittelijoihin täällä.

Verkostoidutaan myös LinkedIN:ssä, josta löydät minut: https://www.linkedin.com/in/perttuahvenainen/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.