Asiakaskokemus verkkokaupassa

Ilma viilenee, lehdet tippuvat ja sade kastelee armottomasti pihat, puistot ja leikkipaikat. Sade muodostaa pihallemme kuralammikoita, jotka houkutelevat iloisia pihapiirimme lapsia kumisaappaissaan ja ulkoiluhaalareissaan ottamaan vesileikeistä kaiken ilon irti.

Pukiessani 2-vuotiasta poikaani ulkoleikkeihin joudun jälleen toteamaan, että tämä pahainen syksy on päässyt yllättämään hajamielisen isän. Viime keväänä juuri sopivan kokoinen ulkoiluhaalari on jäänyt pojalle auttamattomasti liian pieneksi! Havaitsen myös, että nyt on sunnuntai-ilta, enkä voi tässä tilanteessa tehdä asialle yhtään mitään. Tilanne on täysin kestämätön sekä isän, että pojan kannalta.

Kuitenkin kuin salama kirkkaalta taivaalta mieleni kirkastuu. Tajuntaani välähtää tunne siitä, että kyllähän verkkokaupat palvelelevat minua myöskin kylmän kosteana hämärtyvänä syksyisenä sunnuntai-iltana! Eikös verkon basaarit olekin 24/7 avoinna vuoden jokaisena päivänä? Uskottelen itselleni, että apu tuskaamme löytyy varmasti verkosta ja viimeistään ensi viikolla poika pääsee lätäkköleikkeihin uudella laadukkaalla haalarillaan.

Avaan koneeni ja toiveikkaana etsin ja nopeasti löydän Googlesta linkin haluamaani haalariin, joka johtaa suomalaiseen verkkokauppaan. Tiedostan tasan tarkkaan millaisen haalarin haluan pojalleni ostaa. Klikkaan linkkiä ja:

anttila

Ajattelen, että vielä en hemmetti soikoon menetä toivoani ja kyse todellakin on vain tilapäisestä häiriöstä! Odotan hetken ja yritän uudelleen. Ja uudelleen. Ja uudelleen….Epätoivo alkaa hiipumaan klikkaus klikkaukselta mieleeni. Vaikka voin sanoa olevani usein yltiöpositiivinen mieleeni hiipii ajatus, näinkö minulle taas käy, kunnes sivusilmällä havaitsen ruudun reunustalla huomioni kiinnittävän tilanteen pelastajan!

Chat-ikkuna suorastaan kutsuu apua tarvitsevaa, hätääntynyttä asiakasta klikkaamaan itseään. Olen aivan varma, että nyt tilanne ja tilapäinen häiriö saadaan selvitettyä ja pian poikani pääsee leikkimään kavereiden kanssa lätäkköleikkejä.

Kello on 17:59. Avaan rohkeasti chat-keskustelun asiakaspalvelijan kanssa. Aloitan dialogin päättäväisellä ja lujalla ”Moi” tervehdyksellä ja jään odottamaan vastausta. Ehdin räpäyttää kerran silmiäni kun ruudulle ilmestyy tuttavallinen ja vastaus ”Moi”. Huojennun. Minut on kuultu!

Dialogi jatkui seuraavanlaisesti:

alku

keskimmäinen

viimeinen

Myyjä kääntää päättäväisesti kaksisuuntaisen dialogimme yksisuuntaiseksi monologiksi poistuen keskustelusta ja ruutuun rävähtää ilmoitus, Chat-asiakaspalvelijamme ovat varatuja.

Tässä vaiheessa peli on menetetty. Päätän, että ainakaan kyseisestä verkkokaupasta en haalaria tule ostamaan. Koen itseni hylätyksi. Luovutan ja päätän etsiä haalarin verkosta jostakin toisesta kaupasta tai lastenvaateliikkeestä. Kyllä poika vielä muutaman päivän selviää ilman haalaria…. Seuraavalla viikolla lopulta marssimme kivijalkaan ja ostamme haalarin.

Kuinka ollakaan samaan aikaan myös Facebook feediini alkoi ilmestyä kyseisen verkkokaupan mainoksia, joissa vastaavanlaista haalaria mainostettiin ja tarjottiin minulle. Vaikkakin olin jo juuri ehtinyt ostaa haalarin pidin siitä, että kauppa onnistui tarjoamaan juuri oikeaa tuotetta, lähes oikea-aikaisesti, perustuen digitaaliseen jalanjälkeeni jonka kaupalle jätin tehdessäni erilaisia haalarihakuja verkkokaupassa.

Totesin, että ainoastaan nuo 2-3 ylimääräistä minuuttia, jotka chat-asiakaspalvelija olisi käyttänyt etsiäkseen minulle haalarin olisivat kääntäneet kaupan verkkoon.

 

Uskoni alkoi vähitellen palautua. Päätin, että en sittenkään luovuta! Seuraavalla kerralla onnistun ostossani!

Tämä tarina on tosi ja osoittaa jälleen kuinka tärkeää on ilahduttavan asiakaskokemuksen luominen niin verkossa, kuin kivijalassakin.  Muista, että ihminen muistaa tunteet, joita palvelusi hänessä herättää. Tässä casessa huomattavaa on myös se, kuinka helppoa ostajan oli vaihtaa palveluntarjoajaa huonon asiakaskokemuksen jälkeen.

Mikäli haluat sparrata, saada kehitysideoita tai testauttaa oman palvelusi asiakaskokemuksen tason ota yhteyttä @perttuah tai jätä kommenttisi blogin kommenttikenttään.

 

sposti

 

 

0 thoughts on “Asiakaskokemus verkkokaupassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *