9 teemaa yrittäjyydestä

1) Innovatiivisuus

Oma ideointimetodini on havainnoida ympäristöä ja sen haasteita ja hakea ratkaisua hyödyntäen teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Tällaisella metodilla on mm. syntynyt uusia ideoita, jotka ovat edenneet innovaatioiksi, eli kapallistetuiksi ideoiksi ja jotka löytyvät tänäänkin oman yritykseni Taitorin tarjomasta.

Toinen esimerkki oli havaintoni neuvolassa tyttäreni kanssa, jossa minua rupesi harmittamaan joka kerta sieltä saamani paperipinkka sekä se, että neuvolatädin vastaanottoajasta kolmasosa kului tietojen naputteluun päättelleen ja seikkailuun useiden välilehtien välillä. Tästä omakohtaisesta turhautumisesta syntyi idea neuvolan eri toimintojen digitalisoinnista joka palkittiin Mikkelin kaupungin ideakilpailussa.

2) Luovuus

Luovuuteni kukkii kun aivot ovat levänneet. Esimerkiksi loman lopussa havaitsen, kuinka uusia ideoita alkaa pulputa levänneistä aivoista. Muista siis levätä ja nukkua. Itse seuraan unen määrää sekä laatua Sleepcycle sovelluksella:

https://www.sleepcycle.com/

3) Sitkeys

Omakohtainen esimerkki sitkeydestä -> Kun haimme Taitorin alussa rahoitusta, meihin ei uskottu. Emme luovuttaneet vaan jatkoimme sitkeästi töitä ja toisella kierroksella meihin uskoivatkin kaikki.

4) Rohkeus

Hyppy hyvätuloisesta palkkatyöstä yrittäjyyteen kahden lapsen isänä, asuntovelallisena ja vieläpä Mikkelistä käsin, vaati paljon rohkeutta. Jokatapauskessa todellisuudessa omassa mielessäni ei oikeastaan edes ollut vaihtoehtoja, kun TEKES uskoi meihin ja rahoituksemme järjestyi.

5) Pelko

En halua miettiä vanhana kiikkustuolissa sitä, että en uskaltanut yrittää. Se on ehkäpä työelämän pahin pelkoni. Täytyy siis uskaltaa tarttua rohkeasti tilaisuuteen.

6) Asenne

Yrittäjämäisyys on toimintatapa, eikä vaadi Y-tunnusta. Omassa työssäni työ on ollut jo pitkään intohimo sekä työntekijänä, että yrittäjänä.

7) Vastuu ja oppiminen

Yrittäjyyden kovin opi on tullut vastuun kautta. Yrittäjän olet vastuussa kaikesta yrityksesi toiminnasta ja sinun on pakko oppia uusia asioita kuten esimiestyö tai taloushallinto.

8) Aitous

Haluan varjella omaa sekä työntekijöitteni aitoutta. Haluan luoda ilmapiirin, jossa kaikki uskaltavat olla aitoja omia itsejään. Haluan, että ilmapiiri yrityksessäni mahdollistaa aitojen tunteiden näyttämisen.

Aitous luo luottamusta ja luottamus on esimerkiksi myyntityössä avainasemassa.

9) Työpäiväkokemus

Tyytyväinen työntekijä ja yrittäjä luo tyytyväisiä asiakkaita. Muista siis pitää huolta omasta jaksamisestasi äläkä päästä liekkiä sammumaan vaan varjele sitä. Jos nimittäin väsyt, huomaat, että et ole luova, et voi olla intohimoinen ja et onnistu tartuttamaan hyvää oloasi ja energiaasi myöskään työntekijöihisi.

Vierailin Annnukka Pesosen Menestyvän yrittäjän mindset tapahtumassa keskustelemassa näistä teemoista. Tallenne haastatteluistani on nähtävillä vielä 22.12.2017 ja mukana on lisäkseni yli 20 mielenkiintoista haastatetltavaa.

Pääset katsomaan haastattelut tästä:

http://bit.ly/2za6phu

Mukavaa joulua toivottaen,

Perttu

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.